A A A

A hét végén egy kedves barátnőmet láttuk vendégül, aki Texasból érkezett. Valami nagyon finomat szerettem volna készíteni, mert ő is minden jóval, mi szem szájnak ingere ellátott bennünket, amikor a vendégei voltunk. Ezt a főételt választottam, érdemes volt.

 Hozzávalók

  • 1 kg csirkecombfilé
  • 1 fokhagymagerezd szétnyomva
  • 1 ek oregano morzsolva
  • 1/4 csésze borecet
  • 1/4 csésze olivaolaj
  • 1/4 csésze olivabogyó magozott
  • 2 ek kapribogyó levével
  • 1 csésze finom száraz fehérbor
  • 1/4 csésze méz
  • 1 csomag firss petrezselyem apróra vágva
  • 1 csomag magozott aszaltszilva
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1,5 ek liszt
  • 2 ek áfonyalekvár

 Elkészítése

A tejszín, liszt, áfonya kivételével az összes többi alapanyagot jól össze kell keverni és egy éjszakán át pihentetni. A csirkecombokat teflonsütőben szép pirosra átsütni, majd egy lábosba tenni, ráönteni a páclét és addig párolni, amíg megpuhul. Ekkor bele kell keverni a tejszín-liszt-áfonya keveréket és gyorsan átforralni. (A képen az épp kisütött combok láthatóak.) Garnírungként kíváló hozzá a csíkokra vágott palacsinta.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.