A hét végén egy kedves barátnőmet láttuk vendégül, aki Texasból érkezett. Valami nagyon finomat szerettem volna készíteni, mert ő is minden jóval, mi szem szájnak ingere ellátott bennünket, amikor a vendégei voltunk. Ezt a főételt választottam, érdemes volt.
Hozzávalók
- 1 kg csirkecombfilé
- 1 fokhagymagerezd szétnyomva
- 1 ek oregano morzsolva
- 1/4 csésze borecet
- 1/4 csésze olivaolaj
- 1/4 csésze olivabogyó magozott
- 2 ek kapribogyó levével
- 1 csésze finom száraz fehérbor
- 1/4 csésze méz
- 1 csomag firss petrezselyem apróra vágva
- 1 csomag magozott aszaltszilva
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1,5 ek liszt
- 2 ek áfonyalekvár
Elkészítése
A tejszín, liszt, áfonya kivételével az összes többi alapanyagot jól össze kell keverni és egy éjszakán át pihentetni. A csirkecombokat teflonsütőben szép pirosra átsütni, majd egy lábosba tenni, ráönteni a páclét és addig párolni, amíg megpuhul. Ekkor bele kell keverni a tejszín-liszt-áfonya keveréket és gyorsan átforralni. (A képen az épp kisütött combok láthatóak.) Garnírungként kíváló hozzá a csíkokra vágott palacsinta.