A A A

IMG 6592 tnSaját kreáció az ánizsos csirkemáj c. hideg előétel után szabadon. Melegen ajánlom - enni is és készíteni is.


Hozzávalók

  • fejenként 2-3 csirke felsőcomb bőr nélkül
  • 1 dl szójaszósz
  • 3 dl száraz fehér bor jó fajta
  • kiskanál ánizs
  • só, bors, köménymag
  • fél szár póréhagyma
  • 1 nagy édeskömény
  • kanál margarin
  • fél dl olivaolaj
  • fél citrom,
  • gondolatnyi cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 ek liszt, vagy keményítő

Elkészítése

A combot sózzuk, borsozzuk egy tálba lerakjuk szójaszósszal meglocsolva, rátöntve a bort, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A margarinon megfonnyasztom a felszeletelt póréhagymát, rádobom köménymagot és a szintén szeletelt édesköményt, megdinsztelem és félreteszem. (Nem baj, ha arany-barnára sül, annál finomabb lesz.)
Egy teflonserpenyőben minimális olajon hirtelen átsütöm a lisztbe mártott combokat és beleteszem az édesköménybe. Ráöntöm a maradék páclét és a húst ebben 20-25 perc alatt megpuhítom. Végül citrommal – ízlés szerint minimális cukorral – ízesítem és beleöntöm a tejszínt. Ezzel már épp csak fel kell forralni és tálalható. Rizzsel, vagy krokettel és salátával ajánlom. (Én a csontokat tálalás előtt kiveszem.) Száraz fehér bor illik hozzá.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.