Saját kreáció az ánizsos csirkemáj c. hideg előétel után szabadon. Melegen ajánlom - enni is és készíteni is.
Hozzávalók
- fejenként 2-3 csirke felsőcomb bőr nélkül
- 1 dl szójaszósz
- 3 dl száraz fehér bor jó fajta
- kiskanál ánizs
- só, bors, köménymag
- fél szár póréhagyma
- 1 nagy édeskömény
- kanál margarin
- fél dl olivaolaj
- fél citrom,
- gondolatnyi cukor
- 2 dl tejszín
- 2-3 ek liszt, vagy keményítő
Elkészítése
A combot sózzuk, borsozzuk egy tálba lerakjuk szójaszósszal meglocsolva, rátöntve a bort, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A margarinon megfonnyasztom a felszeletelt póréhagymát, rádobom köménymagot és a szintén szeletelt édesköményt, megdinsztelem és félreteszem. (Nem baj, ha arany-barnára sül, annál finomabb lesz.)
Egy teflonserpenyőben minimális olajon hirtelen átsütöm a lisztbe mártott combokat és beleteszem az édesköménybe. Ráöntöm a maradék páclét és a húst ebben 20-25 perc alatt megpuhítom. Végül citrommal – ízlés szerint minimális cukorral – ízesítem és beleöntöm a tejszínt. Ezzel már épp csak fel kell forralni és tálalható. Rizzsel, vagy krokettel és salátával ajánlom. (Én a csontokat tálalás előtt kiveszem.) Száraz fehér bor illik hozzá.