A A A

Cigi barátunk remek jól főz. Baráti találkozók előtt már hetekkel a szakácskönyveket bújja, az eredmény pedig önmagáért beszél. Legutóbb egy party-grill készülék segítségével csinált csodát nekünk valamikor a a 2010-es években Ráckeve Kerekzátony Szigeten...

Hozzávalók

  • 0,5 dl olaj
  • 1/2 csomag szeletelt mandula
  • 0,75 kg csirkemell kockára vágva
  • 2-3 fej piros paradicsom-paprika
  • 2-3 cukkini
  • 1 kis konzerv ananász
  • 1 csomag mazsola
  • Curry
  • Kurkuma
  • 30 dkg Kusz-kusz
  • 3 dl húsleves
  • Fahéj
  • 1/2citrom héja reszelve
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 decis bögrényi rizs főzve

 
Elkészítése


A Party-grillben - vagy egy teflon edényben -  olajon megpirítjuk a mandulát. Megszórjuk a curryvel  és a kurkumával, majd rádobjuk a csirkemellet. Amikor a hús fehér, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az ananász levét, majd pár perc múlva rátesszük a gyufaszálra vágott paradicsompaprikát és cukkínit, együtt dinszteljük. Amikor a hús és a zöldség már puha, rátesszük az ananászt és a mazsolát. Főtt rizzsel tálaljuk. Száraz fehér bor illik hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.