Cigi barátunk remek jól főz. Baráti találkozók előtt már hetekkel a szakácskönyveket bújja, az eredmény pedig önmagáért beszél. Legutóbb egy party-grill készülék segítségével csinált csodát nekünk valamikor a a 2010-es években Ráckeve Kerekzátony Szigeten...
Hozzávalók
- 0,5 dl olaj
- 1/2 csomag szeletelt mandula
- 0,75 kg csirkemell kockára vágva
- 2-3 fej piros paradicsom-paprika
- 2-3 cukkini
- 1 kis konzerv ananász
- 1 csomag mazsola
- Curry
- Kurkuma
- 30 dkg Kusz-kusz
- 3 dl húsleves
- Fahéj
- 1/2citrom héja reszelve
- Só, bors ízlés szerint
- 2 decis bögrényi rizs főzve
Elkészítése
A Party-grillben - vagy egy teflon edényben - olajon megpirítjuk a mandulát. Megszórjuk a curryvel és a kurkumával, majd rádobjuk a csirkemellet. Amikor a hús fehér, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az ananász levét, majd pár perc múlva rátesszük a gyufaszálra vágott paradicsompaprikát és cukkínit, együtt dinszteljük. Amikor a hús és a zöldség már puha, rátesszük az ananászt és a mazsolát. Főtt rizzsel tálaljuk. Száraz fehér bor illik hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!