Én is kipróbáltam ezt a szerkezetet, mondhatom, megéri a pénzét... A legjobb az benne, hogy az ember a barátai előtt, a vacsoraasztalnál tudja elkészíteni az ételt, közben lehet locsogni, fecsegni, borozgatni, vagy akár kártyázni.
Hozzávalók
- 80 dkg pulykamell csíkokra vágva
- 30 dkg nyers kolozsvári szalonna szintén csíkokra vágva
- 1 csomag újhagyma felkarikázva
- 3 fej paradicsom-paprika csíkokra vágva
- 50 dkg gomba szeletelve
- 2,5 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 kis doboz paradicsomkonzerv sűrítmény (ezt a három alkotórészt – tejszín, tejföl, paradicsompüré - előre összekeverjük)
- 2-2,5 dl száraz vörösbor
- 2 szem kockacukor
- Fél citrom leve
- Fűszerek: só, bors, majoranna, bazsalikom, kakukkfű
- 0,5 dl olivaolaj
- 2-3 ek. szójaszósz
Elkészítése
A pulykamellet előző nap bepácolom a fenti fűszerekkel, a szójaszósszal és 2-3 ek. olivaolajjal. A vacsora előtt mindent odakészítek a már megterített asztalra külön-külön kis tányérokban. (Nagy ebédlőasztal kifejezett előny!)
Hasznos, ha valamilyen ropogtatni való is van arra az időre, amíg az étel elkészül.
A Party-grillt 1 fokozaton felmelegítjük, majd 2-3 kanál olivaolajra rádobjuk a kolozsvári szalonnát, némi pirítás után jöhet a hagyma, majd pár perc múlva a paprika csíkok, majd ismét némi pirítás után a hús. Most rászórjuk a maradék fűszerszámokat, majd 2 fokozatra állítjuk, de csak addig, amíg folytonos kevergetés közben a húsok egy kis színt kapnak. Meglocsoljuk vörös borral és beledobjuk a gombát. Visszaállítjuk 1 fokozatra, rátesszük a tetőt és 15-20 percig pároljuk. Közben néha megkeverjük, ha kell még egy kis vörös borral öntözgetjük. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a tejszínes-paradicsomos keveréket, összeforraljuk, a grillt kikapcsoljuk.
Curry-s rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!