A A A

Én is kipróbáltam ezt a szerkezetet, mondhatom, megéri a pénzét... A legjobb az benne, hogy az ember a barátai előtt, a vacsoraasztalnál tudja elkészíteni az ételt, közben lehet locsogni, fecsegni, borozgatni, vagy akár kártyázni.
 Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 30 dkg nyers kolozsvári szalonna szintén csíkokra vágva
  • 1 csomag újhagyma felkarikázva
  • 3 fej paradicsom-paprika csíkokra vágva
  • 50 dkg gomba szeletelve
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis doboz paradicsomkonzerv sűrítmény (ezt a három alkotórészt – tejszín, tejföl, paradicsompüré -  előre összekeverjük)
  • 2-2,5 dl száraz vörösbor
  • 2 szem kockacukor
  • Fél citrom leve
  • Fűszerek: só, bors, majoranna, bazsalikom, kakukkfű
  • 0,5 dl olivaolaj
  • 2-3 ek. szójaszósz

Elkészítése

A pulykamellet előző nap bepácolom a fenti fűszerekkel, a szójaszósszal és 2-3 ek. olivaolajjal. A vacsora előtt mindent odakészítek a már megterített asztalra külön-külön kis tányérokban. (Nagy ebédlőasztal kifejezett előny!) 
Hasznos, ha valamilyen ropogtatni való is van arra az időre, amíg az étel elkészül.
A Party-grillt 1 fokozaton felmelegítjük, majd 2-3 kanál olivaolajra rádobjuk a kolozsvári szalonnát, némi pirítás után jöhet a hagyma, majd pár perc múlva a paprika csíkok, majd ismét némi pirítás után a hús. Most rászórjuk a maradék fűszerszámokat, majd 2 fokozatra állítjuk, de csak addig, amíg folytonos kevergetés közben a húsok egy kis színt kapnak. Meglocsoljuk vörös borral és beledobjuk a gombát. Visszaállítjuk 1 fokozatra, rátesszük a tetőt és 15-20 percig pároljuk. Közben néha megkeverjük, ha kell még egy kis vörös borral öntözgetjük. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a tejszínes-paradicsomos keveréket, összeforraljuk, a grillt kikapcsoljuk.

Curry-s rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.