Még mindig a Party-grill! Azért szeretem, mert mint háziasszony az étel készítése közben együtt vagyok a vendégekkel. A sütőben szinte pillanatok alatt párolódik meg az étel és a látvány sem utolsó. Bármilyen húst, vagy zöldséget gyorsan, egyszerűen lehet megpárolni, megsütni benne. Számos finomság közül - amit már kipróbáltunk - most ezt a karfiolos csirkemell-receptet ajánlom mindenkinek jó szívvel, szeretettel:
Hozzávalók:
- pár csirkemell filézve, kockára vágva
- csipet só, bors, reszelt szerecsendió, fahéj
- 1 ek csípős dijoni mustár
- 1 ek méz
- 2-3 ek szójaszósz
- 1/2 citrom leve
- 1 ek vaj
- 3 dl főzőtejszín
- 60-70 dkg rózsáira szedett, előfőzött karfiol
Elkészítése:
A készítést megelőző 12 órával a csirkemellet be kell pácolni a fenti fűszerekkel. A sütőt 2 fokozatra kell állítani, beledobni a vajat, majd amikor felforrósodott, rádobni a fűszeres csirkemellet. A hőkapcsoló nem automatikus, ezért érdemes odafigyelni, a húst kevergetni, és inkább 1-es fokozaton sütögetni. Amikor a hús már majdnem puha, rá kell dobni az előfőzött karfiolt és párolni 2-3 percig. Amikor a karfiol már majdnem puha (ne hagyjuk szétesni), akkor ráöntjük a tejszínt és a sütőt lekapcsoljuk.
Mentás, zöldborsós rizzsel tálaltam, Sebestyén Rozét ittunk hozzá.
Jó étvágyat!