A A A

Még mindig a Party-grill! Azért szeretem, mert mint háziasszony az étel készítése közben együtt vagyok a vendégekkel. A sütőben szinte pillanatok alatt párolódik meg az étel és a látvány sem utolsó. Bármilyen húst, vagy zöldséget gyorsan, egyszerűen lehet megpárolni, megsütni benne. Számos finomság közül - amit már kipróbáltunk - most ezt a karfiolos csirkemell-receptet ajánlom mindenkinek jó szívvel, szeretettel:

Hozzávalók:

  • pár csirkemell filézve, kockára vágva
  • csipet só, bors, reszelt szerecsendió, fahéj
  • 1 ek csípős dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • 2-3 ek szójaszósz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek vaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 60-70 dkg rózsáira szedett, előfőzött karfiol

Elkészítése:

A készítést megelőző 12 órával a csirkemellet be kell pácolni a fenti fűszerekkel. A sütőt 2 fokozatra kell állítani, beledobni a vajat, majd amikor felforrósodott, rádobni a fűszeres csirkemellet. A hőkapcsoló nem automatikus, ezért érdemes odafigyelni, a húst kevergetni, és inkább 1-es fokozaton sütögetni. Amikor a hús már majdnem puha, rá kell dobni az előfőzött karfiolt és párolni 2-3 percig. Amikor a karfiol már majdnem puha (ne hagyjuk szétesni), akkor ráöntjük a tejszínt és a sütőt lekapcsoljuk.
Mentás, zöldborsós rizzsel tálaltam, Sebestyén Rozét ittunk hozzá.
 
Jó étvágyat!

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.