A A A

Gongyolt tarkonyos csirke tnEgyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Hidegen, melegen egyaránt ajánlom. A fényképen már a hideg változatot látjátok.

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell filé két ujjnyi széles hosszúkás szeletekre vágva,
  • 1 csomag jó minőségű vékonyra szeletelt bacon szalonna (13 szelet),
  • só, bors, morzsolt tárkony (vagy firss tárkonylevelek),
  • 2 kanál olivaolaj


Elkészítése

A csirkemell darabokat befűszerezzük, majd egyenként betekerjük a bacon szalonnába. Egy sütőfóliába beleöntjük a 2 kanál olivaolajat, a fóliát jól összdörzsöljük, hogy mindenhol olajos legyen, majd óvatosan egymás mellé helyezzük a betekert csirkemell darabokat. Nekem 6 fért egymás mellé., így két sort lehetett egy fóliába tenni. A fóliát le kell zárni. A crips-grilles mikróba 18 perc normál mikro, majd 7 perc crips-grill fokozattal készre sült, finom szaftja is volt. Légkeveréses sütőben úgy 30 perc kellhet neki.
Krumlipürével és fejes salátával tálaltam.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.