A A A

IMG 4458 tnNem először készítettem, és mindig sikere volt. Gyors, egyszerű és nagyon finom. A csirke bőre alá vékonyra szeletelt almát és aszalt-szilvát, vagy a vörös-áfonyát töltünk, majd fűszerezve pihentetjük sütésig. Az áfonyás változatra 9,9 pontot kaptam a férjemtől. Hozzávalók:

  • 1 egész bőrös csirkemell
  • 1 alma
  • 8-10 szem aszalt szilva, vagy fél csomag vörös-áfonya
  • fél ananász meghámozva, felszeletelve
  • 1-2 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 2-3 ek nádcukor
  • só, bors, tárkony, mustár, édes-csípős csiliszósz
  • 1,5 dl tejszín
  • sütőzacskó

 Elkészítése:

A csirkemell bőre alá bedugdossuk az almaszeleteket, az aszaltszilvákat és/vagy a vörös áfonyát, majd befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel. Meglocsoljuk kevés olivaolajjal és betesszük a sütőfóliába, amit lezárunk.
Egy éjszakát pihentetjük így. Másnap betesszük a sütőbe és szép pirosra megsütjük.
Közben a vajra rádobjuk a nádcukrot, karamellt készítünk és az ananászszeleteket inkább nagy lángon megpirítjuk, hogy szép barnásak legyenek. Ekkor levesszük a tűzről, kicsit félre tesszük hülni.
Ezalatt elkészült a csirkemell, ami a sütőzacskóban kis levet is eresztett. A húst vágódeszkára tesszük, a levét ráöntjük az ananászra, az edényt visszatesszük s tűzhelyre, beleöntjük a tejszínt sóval, borssal, kis citromlével, esetleg cukorral fűszerezzük.
A csirkemellet szépen felszeleteljük tálba tesszük, majd ráöntjük a tejszínes ananászos szószt. (Tejszínes ananászos szósz nélkül, krumplipürével is megállja a helyét gyors vacsoraként!)

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.