A A A

IMG 7499 tnValamikor ifjú asszony koromban már sütöttem egy Wellington bélszínt, nagy sikerrel. Nemrég a NoSalty oldalon láttam egy csirkemelles verziót. Kicsit aktualizáltam a saját stílusomnak megfelelően, a siker most sem maradt el.

 

 Hozzávalók

  • 25 dkg csirkemell filé
  • 225 g leveles tészta (1 csomag)
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 gered fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna kis kockákra vágva
  • csokor snidling és petrezselyem
  • só, bors, majoranna, kakukkfű ízlés szerint
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek oliívaolaj
  • 1 tojás

Elkészítése

A csirkemellet hosszába kettévágtam, bepácoltam a fenti fűszerekkel és szójaszósszal, kis olajat öntöttem rá és pár órára betettem a hűtóbe. Az olajon megpirítottam a szalonnakockákat, rádobtam a felkockázott hagymát, fokhagymát, a fűszereket majd a gombát. Mire a leve elfogy, megpuhul a gomba. Hagyni kell kihülni, akkor kell rádobni a felaprított snidlinget és petrezselymet és az 1 tojáa fehérjét. Sütőpapíron kinyújtottam a leveles tésztát, ráfektettem középre a gombát, rá a csirkemelleket, a páclét a tetejére locsoltam. A tészta szélét megkentem a tojás sárgájával és becsomagoltam az egészet. A tetejét is megkentem tojás sárgájával. Az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt gyöngyörűen megsült. A kéksajt mártásról itt olvashattok!

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.