Valamikor ifjú asszony koromban már sütöttem egy Wellington bélszínt, nagy sikerrel. Nemrég a NoSalty oldalon láttam egy csirkemelles verziót. Kicsit aktualizáltam a saját stílusomnak megfelelően, a siker most sem maradt el.
Hozzávalók
- 25 dkg csirkemell filé
- 225 g leveles tészta (1 csomag)
- 40 dkg csiperke gomba
- 1 fej hagyma
- 2 gered fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna kis kockákra vágva
- csokor snidling és petrezselyem
- só, bors, majoranna, kakukkfű ízlés szerint
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek oliívaolaj
- 1 tojás
Elkészítése
A csirkemellet hosszába kettévágtam, bepácoltam a fenti fűszerekkel és szójaszósszal, kis olajat öntöttem rá és pár órára betettem a hűtóbe. Az olajon megpirítottam a szalonnakockákat, rádobtam a felkockázott hagymát, fokhagymát, a fűszereket majd a gombát. Mire a leve elfogy, megpuhul a gomba. Hagyni kell kihülni, akkor kell rádobni a felaprított snidlinget és petrezselymet és az 1 tojáa fehérjét. Sütőpapíron kinyújtottam a leveles tésztát, ráfektettem középre a gombát, rá a csirkemelleket, a páclét a tetejére locsoltam. A tészta szélét megkentem a tojás sárgájával és becsomagoltam az egészet. A tetejét is megkentem tojás sárgájával. Az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt gyöngyörűen megsült. A kéksajt mártásról itt olvashattok!