Valentin napi meglepetés ebédként készült firss kreáció, magam is meglepődtem annyira finom a csirke-rokfort-bacon-körte variáció. Egyik alkotóeleme egy kis maradék rokfortos krém, szintén saját találmány.
Hozzávalók
- Rokfortos krém, vagy egyszerűen egy Danish Bue sajt
- 2 csirkemellfilé vékony szeletekre vágva
- só, bors, majoranna, mustár, szójaszósz
- baconszalonna szeletek
- vékony sonkaszeletek annyi, ahány szelet csirkemell (ez el is maradhat)
- 2-3 szem körte meghámozva, negyedelve
- reszelt sajt mix
Elkészítés
A csirkemellfilé szeleteket bepácoljuk a fűszerekkel, legalább 1 órát, de akár egy éjszakát is pihentetjük. Egy csirkemellre teszünk egy vékony szelet sonkát és egy kanál rokfortos krémet, majd felgöngyölve beletekerjük egy baconszalonnába és fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük.
Egy jénai tálba egymás mellé helyezzük a göngyölt szeleteket hosszában úgy, hogy mellé férjenek a körteszeletek.Előmelegített sürőben 190 fokon 20 percig fólia alatt sütjük, majd a fóliát levéve rászórjuk a resztelt sajtot és pirulásig sütjük.
Sült krumplival remek fogás. Somlói juhfarkot ajánlok hozzá...