Az alapötletet a Cookpad - lánykori nevén apróséf - oldalról kaptam, és mint mindig most is némi módosítás történt. Az eredmény inkább hasonlít egy tortára, mint egy húsételre, ezért kapta ezt a nevet: csirkemell - torta. Rizzsel és sült célkával tálaltam. Férjem szerint 10 pontosra sikerült...
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell kockázva
- 1 kisebb póréhagyma
- 10-15 dkg szeletelt füstölt sonka
- 1 tömlős mackósajt
- 1 csomag szeletelt bacon szalonna
- 5-8 dkg reszelt füstölt sajt
- só, bors, majoranna, bazsalikom
- 1-2 ek szójaszósz
Elkészítése:
A csirkemellet a fűszerekkel bepácoljuk, 1 órára a hűtóbe tesszük. A póréhagymát felkarikázzuk. A csirkemellhez hozzákeverjük a felkockázott sonkát, a reszelt sajtot, a póréhagymát. Egy megfelelő edényt kibélelünk a bacon-szalonnával úgy, hogy kihajoljon a szalonnaszeletek széle. Rálapátoljuk a csirkés-sajtos-sonkás keveréket és ráhajtogatjuk a bacon szalonnát. Előmelegített sütőben 180 C fokon 40 percig sütjük, majd a levét leöntve, kiborítjuk egy másik edénybe. Ezután még kb. 20 perc kell a sütőben, amíg a bacon megsül a tetején.