Könnyű fogyókúrás és nagyon finom a kagylósaláta. Salátalevélen tálalva, reszelt sárgarépa-alma-mandarin salátával ajánlom.
Hozzávalók
- 1 zacskó mirelit kagylóhús
- 1 dl fehér bor
- 1 ek borecet
- 2 csokor zöld petrezselyem
- babérlevél
- kis fej hagyma apróra vágva
- törött bors
- 1 nagy fej fokhagyma
- 5 evőkanál olivaolaj
- bazsalikom
- oregánó
Elkészítés
A kagylóhúst megmossuk, és beáztatjuk 1 éjszakára a következő lébe: babérlevél, hagyma, só, bors, borecet. A fokhagymát megtisztítjuk, majd fokhagymanyomón áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és a felforrósított olajban éppen csak egy picit pirítjuk meg, majd a bepácolt kagylóhúst beletesszük, fűszerezzük, felöntjük a borral és keverve pároljuk kb. 20-25 percig. Meglocsoljuk olíva-olajjal, borsozzuk és hidegen tálaljuk.