A A A

Kagylosalata tnKönnyű fogyókúrás és nagyon finom a kagylósaláta. Salátalevélen tálalva, reszelt sárgarépa-alma-mandarin salátával ajánlom.

 Hozzávalók

  • 1 zacskó mirelit kagylóhús
  • 1 dl fehér bor
  • 1 ek borecet
  • 2 csokor zöld petrezselyem
  • babérlevél
  • kis fej hagyma apróra vágva
  • törött bors
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 5 evőkanál olivaolaj
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítés

A kagylóhúst megmossuk, és beáztatjuk 1 éjszakára a következő lébe: babérlevél, hagyma, só, bors, borecet. A fokhagymát megtisztítjuk, majd fokhagymanyomón áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és a felforrósított olajban éppen csak egy picit pirítjuk meg, majd a bepácolt kagylóhúst beletesszük, fűszerezzük, felöntjük a borral és keverve pároljuk kb. 20-25 percig. Meglocsoljuk olíva-olajjal, borsozzuk és hidegen tálaljuk.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.