A A A

vajhal feherboros brokkolival tnBaráti összejövetelen előéltelként fehérborban főzött, rozmaringos vajhalat tálaltam brokkolival körítve, kis tejszínnel megbolondítva. Az ötletet Éva húgom receptje az ánizsos csirkemáj brokkolival c. kötemény adta. A nagy rohanásban kép sajnos csak a maradékról készült...

 

Hozzávalók

  • 1 kg szeletelt vajhal
  • 1 fej brokkoli
  • olajban tartósított rozmaring
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 dl tejszín
  • 1 csapott kanál liszt

Elkészítése

Félpuhára pároljuk a rózsákra szedett brokkolit. A vajhal darabokat még fagyott állapotban megkenjük olajos rozmaringgal, ízlés szerint borsozzuk. Egy-két óra múlva ráöntünk a szójaszószt és a fehér bort. 15-20 perc alatt puhára főzzük. Egy salátás tál közepére tesszük a haldarabokat, köré, a tál szélére a brokkolikat.

A tejszínbe símára keverjük a csapott evőkanál lisztet, majd hozzáadjuk a hal boros majorannás főzőlevéhez, épp hogy felforraljuk. Ráöntjük az előkészített brokkolis-halas tálra, hagyjuk kihűlni, citromszeletekkel díszítve, hűtve tálaljuk.

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.