Baráti összejövetelen előéltelként fehérborban főzött, rozmaringos vajhalat tálaltam brokkolival körítve, kis tejszínnel megbolondítva. Az ötletet Éva húgom receptje az ánizsos csirkemáj brokkolival c. kötemény adta. A nagy rohanásban kép sajnos csak a maradékról készült...
Hozzávalók
- 1 kg szeletelt vajhal
- 1 fej brokkoli
- olajban tartósított rozmaring
- só, bors ízlés szerint
- 1/2 dl szójaszósz
- 1 dl száraz fehér bor
- 1 dl tejszín
- 1 csapott kanál liszt
Elkészítése
Félpuhára pároljuk a rózsákra szedett brokkolit. A vajhal darabokat még fagyott állapotban megkenjük olajos rozmaringgal, ízlés szerint borsozzuk. Egy-két óra múlva ráöntünk a szójaszószt és a fehér bort. 15-20 perc alatt puhára főzzük. Egy salátás tál közepére tesszük a haldarabokat, köré, a tál szélére a brokkolikat.
A tejszínbe símára keverjük a csapott evőkanál lisztet, majd hozzáadjuk a hal boros majorannás főzőlevéhez, épp hogy felforraljuk. Ráöntjük az előkészített brokkolis-halas tálra, hagyjuk kihűlni, citromszeletekkel díszítve, hűtve tálaljuk.