Még a Hatház utcában készítettem óvárri sertésszeletet a baráti társaságnak. Megérdemli, hogy bekerüljön a gyűjteménybe. Száraz fehér bor illik hozzá.
Hozzávalók
- 1 kg sertéskaraj vékonyan szeletelve
- ½ kg gomba felszeletelve
- só, bors
- 2.5 dl tej
- 1-2 ek liszt
- 1 ek vaj
- 15-20 dkg sonka
- 15-20 dkg óvári sajt
Elkészítése
Sertéskarajt készítsük el natúrszeletnek, ha készen van, rakjuk tepsibe vagy tűzálló tálba.
A gombát vágjuk fel apróra és pároljuk meg sóval és egy kevés fehérborssal, ha készen van készítsünk besamelmártást és tegyük bele a párolt gombát is, együtt főzzük pár percig. Vigyázni kell, könnyen odakap.
Amikor készen van a gombás besamel-mártás, a natur-szeletekre tegyünk egy-egy jó evőkanállal utána egy szelet sonkát vagy tarját és egy szelet sajtot. Tegyük a sütőbe és csak addig süssük amíg a sajt megolvad rajta. Hasáb-krumpli illik hozzá, vagy bármilyen saláta ízlés szerint. Előre is elkészíthető, csak az utolsó fázist kell a vendégek érkezésekor abszolválni.