A A A

Még a Hatház utcában készítettem óvárri sertésszeletet a baráti társaságnak. Megérdemli, hogy bekerüljön a gyűjteménybe. Száraz fehér bor illik hozzá.


Hozzávalók

 

  • 1 kg sertéskaraj vékonyan szeletelve
  • ½ kg gomba felszeletelve
  • só, bors
  • 2.5 dl tej
  • 1-2 ek liszt
  • 1 ek vaj
  • 15-20 dkg sonka
  • 15-20 dkg óvári sajt

Elkészítése

Sertéskarajt készítsük el natúrszeletnek, ha készen van, rakjuk tepsibe vagy tűzálló tálba.
A gombát vágjuk fel apróra és pároljuk meg sóval és egy kevés fehérborssal, ha készen van készítsünk besamelmártást és tegyük bele a párolt gombát is, együtt főzzük pár percig. Vigyázni kell, könnyen odakap.
Amikor készen van a gombás besamel-mártás, a natur-szeletekre tegyünk egy-egy jó evőkanállal utána egy szelet sonkát vagy tarját és egy szelet sajtot. Tegyük a sütőbe és csak addig süssük amíg a sajt megolvad rajta. Hasáb-krumpli illik hozzá, vagy bármilyen saláta ízlés szerint. Előre is elkészíthető, csak az utolsó fázist kell a vendégek érkezésekor abszolválni.

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.