A A A

IMG 5030 tnJudittól származik a recept, a karácsonyi terülj-terülj asztalkájuk egyik slágere volt. Azóta már én is többször elkészítettem, csak ajánlani tudom. Nagyon egyszerű és nagyon finom.

 

Hozzávalók:

  • egy szép darab szűzérme
  • 4-5 szelet bacon szalonna
  • só, bors, majoranna, dijoni magos mustár
  • 1-2 kanál libazsír
  • 2-3 kanál száraz fehér bor

Elkészítése:

A megmosott, letörölgetett szűzérmét befűszerezem sóval, borssal, majorannával, majd jó bőven rákenem a mustárt, végül begöngyölöm a húst a bacon szalonnába, helyenként fogpiszkálóval meg lehet tűzni. Jénaiba helyezve a tetejére teszem a libazsírt, alá a fehér bort majd 30-40 percig sütöm a sűtőbe, végül leveszem a jénai tetejét és pirosra sütöm a szalonnát. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom. Savanykás lekvár illik mellé, ez Szilvit dícséri.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.