Judittól származik a recept, a karácsonyi terülj-terülj asztalkájuk egyik slágere volt. Azóta már én is többször elkészítettem, csak ajánlani tudom. Nagyon egyszerű és nagyon finom.
Hozzávalók:
- egy szép darab szűzérme
- 4-5 szelet bacon szalonna
- só, bors, majoranna, dijoni magos mustár
- 1-2 kanál libazsír
- 2-3 kanál száraz fehér bor
Elkészítése:
A megmosott, letörölgetett szűzérmét befűszerezem sóval, borssal, majorannával, majd jó bőven rákenem a mustárt, végül begöngyölöm a húst a bacon szalonnába, helyenként fogpiszkálóval meg lehet tűzni. Jénaiba helyezve a tetejére teszem a libazsírt, alá a fehér bort majd 30-40 percig sütöm a sűtőbe, végül leveszem a jénai tetejét és pirosra sütöm a szalonnát. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom. Savanykás lekvár illik mellé, ez Szilvit dícséri.