Az eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a húst vékony sonkaszeletekkel beburkoltam és utána kötöztem át. Céklafasírtot ettünk hozzá, a fokhagymás tejföl ehhez is nagyon passzolt. Így ez az összeállítás március 15.-ét idézte.
Hozzávalók
- 80 dkg sertés szűzpecsenye (2 darab),
- 10 dkg feta/krémfehérsajt,
- 20 dkg leveles spenót,
- 1 gerezd fokhagyma,
- só, frissen őrölt bors,
- vékonyra szeletelt nyers füstölt sonka, vagy bacon-szalonna,
- olívaolaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyéket vágjuk be oldalról úgy, hogy téglalapnak ki tudjuk hajtani. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Morzsoljuk rá a fetát, oszlassuk el rajta a zúzott fokhagymával kevés olíva olajon megfonnyasztott spenótot, majd tekerjük fel a hústekercseket, borítsuk be a sonkával, vagy bacon-szalonnával, és hústűvel vagy zsineggel fogjuk össze. A sütőt melegítsük elő 230 fokra. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, kevés zsiradékon, nagy lángon süssük körbe a tekercseket, majd tegyük 20 percre az előmelegített sütőbe. Szeletelés előtt a húst hagyjuk 5-8 percet pihenni.
Forrás: NoSalty