A A A

Rozmaringos tarja csoben sutve tnFérjem szaftos húst kért vasárnapi ebédként. A szaftja egészen különlegesen finomra sikerült, a rozmaringos pác, a paradicsompüré és a tejföl, talán az a kis száraz bor is hozzájárult ehhez. Nem fogyókúrás ebéd, de 10 pontot kaptam rá..

Hozzávalók 

 

  • személyenként 2 szelet tarja
  • pácolásához: só, bors, frissen őrölt koriander, kömény, paradicsompüré, szójaszósz, oliva olaj, friss rozmaringlevelek
  • 2-3 szelet füstölt szalonna felkockázva
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 3-4 kanál tejföl + 3 tk. paradicsompüré
  • 1 ek liszt
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A tarja szeleteket kiklopfoljuk és a fenti fűszerszámokkal bepácoljuk 1 éjszakára.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd a pirított kockákat kiszedjük. Kis oliva olajat hozzátéve a szalonna zsírjához, a pácolt szeleteket hirtelen átsütjük és átszedjük egy jénai tálba, vagy tepsibe, amiben majd sütni fogjuk. A sütés után maradt sült-szafthoz hozzáöntjük a maradék páclét és az 1 dl  bort, összeforraljuk, majd a tejfölbe kevert paradicsompüréhez hozzáadjuk a lisztet, belekeverjük a sült-hús-szaftba, 1/2 percig összeforraljuk és ráöntjük a jénaiban várakozó hús-szeletekre. Előmelegített légkeveréses sütőben, 190 fokon fóliával lefedve 30-35 percig sütjük, levesszük a fóliát, rászórjuk a sajtot és még 10-15 percig felső lángon (vagy grill fokozaton) sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul. Nagyon finom a szaftja. Rizzsel, zöld salátával, de akár kovászos uborkával is kiváló. Hűtött rozét ittunk hozzá.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.