A A A

IMG 4304 tnGyönyörű birsalmát kaptam a héten és volt 4 szelet bepácolt karaj a mélyhűtőben.Ebből szerettem volna alkotni valamit.Az eredmény élményszámba ment, ezért is teszem gyorsan közzé, nehogy a feledés homályába vesszen... Mire észbekaptam már el is fogyott, így kép sajnos nem készült róla.

 

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj - előzőleg só-bors-majoranna-bazsalikom-szója-olivaolaj pácban pácolva
  • 2-3 ek liszt a húst bele kell hengergetni
  • 5 dgk vaj
  • 2 szép nagy birsalma meghámozva, újjnyi szeletekre vágva, citromos vízbe áztatva
  • 2 ek barnacukor
  • só, bors, szegfűbors darálva
  • 2-3 ek méz
  • 1,5 - 2 dl rozé

 Elkészítése

Egy nagy tefolonedényben a karajszeleteket a vajban - lisztben meghempergetve - elősütjük, majd kis edényben, fedővel letakarva tartjuk. A maradék vajra szórjuk a barnacukrot, hogy a cukor karamellizálódjon, majd a sót, borsot, szekfűborsot. Ha kell, a vajat pótoljuk, mielőtt rádobjuk a birsalmaszeleteket. Figyelni kell, hogyan karamellizálódik a birsalma. Fakéssel forgatjuk. Ha mindkét oldala szép barnás, visszatesszük a húsokat úgy, hogy mindegyiknek a tetejére kerüljenek a birsalmák. Kb. 1,5 dl rozét öntünk alá és lefedve pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, kb. 20 perc. Ha a leve elfogyna, egy kis rozéval pótoljuk.

Megkóstoljuk. Ha nagyon fanyar lenne, rácsurgatunk 2-3 ek mézet és összerázzuk. Én basmani rizzsel tálaltam, a húst mandarin-szeletekkel díszítettem és persze Juhász Rozé járt hozzá.

   

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.