A A A

Nani marhatokánya maga volt a tökély, ezt utánozni is nehéz. Én ezért inkább gombás változatban készítettem és készítem, általában sikere van.

Hozzávalók

  • 1 kg felkockázott marhacomb,
  • 2 fej hagyma,
  • 1/2 kg gomba,
  • 1 szelet füstölt szalonna,
  • 2-3 ek olaj,
  • csipet só, bors, majoránna, tárkony,
  • 1/2 dl száraz fehérbor,
  • 1 doboz tejföl,
  • teáskanál liszt

Elkészítése

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát - 1 kanállal hagyunk a gombának - rádobjuk a felkockázott húst, hozzáadjuk a fűszereket. Állandó kevergetés közben a húskockák minden oldalát lepirítjuk (amíg fehér nem lesz), majd felöntjük 1/2 dl fehérborral. Kis lángon jó egy, másfél óra alatt megpuhítjuk, ha elfőné a levét, pótoljuk kevéske borral. Közben a gombát megpucoljuk, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, rádobjuk a hagymát, a felszeletelt gombát és 10 perc alatt megpuhítjuk. Ha a hús puha, rátesszük a gombát. A tejfölbe belekeverjük a teáskanál lisztet, majd ezt hozzákeverjük a gombás húshoz. Kifőtt csigatésztával, vagy metélttel a legjobb.

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.