Nani marhatokánya maga volt a tökély, ezt utánozni is nehéz. Én ezért inkább gombás változatban készítettem és készítem, általában sikere van.
Hozzávalók
- 1 kg felkockázott marhacomb,
- 2 fej hagyma,
- 1/2 kg gomba,
- 1 szelet füstölt szalonna,
- 2-3 ek olaj,
- csipet só, bors, majoránna, tárkony,
- 1/2 dl száraz fehérbor,
- 1 doboz tejföl,
- teáskanál liszt
Elkészítése
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát - 1 kanállal hagyunk a gombának - rádobjuk a felkockázott húst, hozzáadjuk a fűszereket. Állandó kevergetés közben a húskockák minden oldalát lepirítjuk (amíg fehér nem lesz), majd felöntjük 1/2 dl fehérborral. Kis lángon jó egy, másfél óra alatt megpuhítjuk, ha elfőné a levét, pótoljuk kevéske borral. Közben a gombát megpucoljuk, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, rádobjuk a hagymát, a felszeletelt gombát és 10 perc alatt megpuhítjuk. Ha a hús puha, rátesszük a gombát. A tejfölbe belekeverjük a teáskanál lisztet, majd ezt hozzákeverjük a gombás húshoz. Kifőtt csigatésztával, vagy metélttel a legjobb.