Ez a köret nem más, mint a töltött csirke tölteléke, csak őzgerinc formában van megsütve. A Nagyitól van a recept, ma is érzem az ízét... Hidegen, melegen egyaránt remek, különösen sültek mellé.
Hozzávalók
- 6-8 zsemle,
- 5 dl tej,
- 25-30 dkg gomba felszeletelve,
- 1 fej hagyma apróra vágva,
- 5-8 dgk füstölt szalonna apró kockákra vágva,
- 2 csomag petrezselyem megvágva,
- 1 egész tojás,
- só, bors, majoránna, bazsalikom ízlés szerint,
Elkészítése
A zsemlét langyos tejben megáztatod. A szalonnát egy edényben megpirítod, rádobod a hagymát, gombát és megpárolod, kicsit hagyod hűlni. A zsemléket kicsavarod, ebbe beleteszed a hagymás gombát, a fűszereket és a nyers tojást, jól összekevered és a kivajazott sütőformába teszed.
Sütési idő kb. 40 perc, vajazd meg a tetejét, hogy szép piros legyen.
Hidegen, melegen egyarán nagyon finom.