Az LX Konyhás listáján kaptam ezt a receptet, nagyon megtetszett és el is készítettem. Így kipróbálva már ajánlhatom mindenkinek. Mi sült oldalashoz ettük, más sült húsokhoz is el tudom képzelni köretként. Sőt, ahogy a recept ajánlja, akár egytál ételként is
Hozzávalók
- 1 tasak mirelit spenót,
- 1 kg burgonya,
- 1 kanál margarin,
- 1 tojás,
- szerecsendió,
- só, bors ízlés szerint,
- 1-2 gerezd fokhagyma szétzúzva,
- 1 pohár tejföl,
- 10 dkg reszelt füstölt sajt.
Elkészítése
A mirelit spenótot felolvasztjuk, leszűrjük, a burgonyát a spenót levében héjastól megfőzzük, utána meghámozzuk és a maragarint hozzáadva összetörjük. A fűszereket, burgonyát, spenótot a tojással össszekeverjük, vizes kanállal gombócokat csinálunk, egy kivajazott jénai tálba rakjuk, leöntjük a tejföllel, megszórjuk a füstölt sajttal. Betesszük a sütőbe és megsütjük. Kiváló köret húsokhoz, de sajtot és tojást keverve a tejfölbe finom, könnyű egytálétel lehet.