Attilánál, a zöldségesnél, a Baranyai utcában mindig friss árú volt, itt vettem egy kiló csicsókát. Bár már évek óta nem láttam, de talán valamelyik piacon találkoztok vele, feltétlenül próbáljátok ki! Tejfeles húshoz készült garnírungnak a sült csicsóka. Mennyei volt.
Hozzávalók
- 1 kg csicsóka,
- 1 dl olíva olaj,
- só, bors, ízlés szerint,
- 3 gerezd zúzott fokhagyma,
- 2 dl tejszín.
Elkészítése
A csicsókákat meghámozzuk, (van aki csak lesikálja), hosszanti irányban felszeleteljük. Sütőedénybe tesszük. Az olíva olajat, a fűszereket, a fokhagymát és a tejszínt jól összekeverjük. A csicsókákat kenőtollal mindként oldalán bekenjük ezzel a keverékkel. 30 percig sütjük, de félidőnél megfordítjuk őket, hogy szép egyenletesen süljenek.