A A A

csicsoka tnAttilánál, a zöldségesnél, a Baranyai utcában mindig friss árú volt, itt vettem egy kiló csicsókát. Bár már évek óta nem láttam, de talán valamelyik piacon találkoztok vele, feltétlenül próbáljátok ki! Tejfeles húshoz készült garnírungnak a sült csicsóka. Mennyei volt.

 Hozzávalók

  • 1 kg csicsóka,
  • 1 dl olíva olaj,
  • só, bors, ízlés szerint,
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 2 dl tejszín.

 Elkészítése

A csicsókákat meghámozzuk, (van aki csak lesikálja), hosszanti irányban felszeleteljük. Sütőedénybe tesszük. Az olíva olajat, a fűszereket, a fokhagymát és a tejszínt jól összekeverjük. A csicsókákat kenőtollal mindként oldalán bekenjük ezzel a keverékkel. 30 percig sütjük, de félidőnél megfordítjuk őket, hogy szép egyenletesen süljenek.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.