A A A

...a disznótoroshoz természetesen, bár sült húshoz is nagyon jól illik. Robi májashurkája igazi inyenc csemege volt, ehhez tálaltam a dinsztelt piros káposztát.

Hozzávalók 4 személyre

  • Kb. 1 kilós piros káposzta, torzsája kivágva, vékonyan felszeletelve
  • 1 fej hagyma felkockázva
  • 1 ek olivaolaj (vagy akár libazsír)
  • 1,5 dl rozé bor (ha van maradék pezsgő, azzal még finomabb)
  • só, bors, köménymag,
  • 2-3 ek. cukor

Elkészítése

Nagy felületű, lehetőleg teflon serpenyőben megfonnyasztjuk a hagymát, nagy lánra állítva rádobjuk a piros káposztát, megszórjuk a fűszerekkel. Aláöntjük a bort, lefedjük és mérsékelt tűzön 20 perc alatt megpároljuk.
Levesszük a feldőt, megszórjuk a káposztát cukorral és nagy lángon, folyamatosan kevergetve addíg sütjük, amíg a képoszta meg nem karamellizálódik. Nem lehet mellőle elmozdulni, de 2-3 percenként kell csak kevergetni, hogy piruljon, de ne égjen oda.
Nagyon finom.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.