A A A

ceklasrepaszelleressali tnVárjuk a Vicust, holnap összejön a család. Sült húshoz többféle saláta is lesz, ez az egyik. A fokhagymás-gyömbéres salátát az 1 perces receptkönyvből vettem, (sajnos már nincs fent az interneten). A receptet némileg módosítottam, mint szinte mindig...

Hozzávalók

  • 5-6 db apró – kicsit nagyobb mint egy tojás – cékla
  • 1 sárgarépa
  • 1 fokhagyma
  • 1 halványító zellerszár
  • 1 alma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 5 dkg fsütölt sajt
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1/2 evőkanál balzsamecet
  • só, bors, édesítő, vagy méz
  • 1 citrom és 1-2 mandarin kicsavart leve

Elkészítése

A céklákat egészben puhára főzöm. Megpucolom és hagyom kihűlni. Az olajat összekeverem a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel, a balzsamecettel és a fűszerekkel. Belereszelem a répát, az almát és a sajtot (apró lyukú reszelőn). A zellerszárat vékonyan felszeletelem (vagy ha az nincs akkor zellert, azt viszont nagylukú reszelőn reszelve), belekeverem. A céklákat feldarabolom és a salátához keverem. Ránötöm a citrom és narancslevet, összekeverem. Díszítésnek mandarinszeletek szolgálnak.

Pirítós kenyérrel remek reggeli, de sült húsok mellé is nagyszerű!

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.