Várjuk a Vicust, holnap összejön a család. Sült húshoz többféle saláta is lesz, ez az egyik. A fokhagymás-gyömbéres salátát az 1 perces receptkönyvből vettem, (sajnos már nincs fent az interneten). A receptet némileg módosítottam, mint szinte mindig...
Hozzávalók
- 5-6 db apró – kicsit nagyobb mint egy tojás – cékla
- 1 sárgarépa
- 1 fokhagyma
- 1 halványító zellerszár
- 1 alma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 5 dkg fsütölt sajt
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1/2 evőkanál balzsamecet
- só, bors, édesítő, vagy méz
- 1 citrom és 1-2 mandarin kicsavart leve
Elkészítése
A céklákat egészben puhára főzöm. Megpucolom és hagyom kihűlni. Az olajat összekeverem a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel, a balzsamecettel és a fűszerekkel. Belereszelem a répát, az almát és a sajtot (apró lyukú reszelőn). A zellerszárat vékonyan felszeletelem (vagy ha az nincs akkor zellert, azt viszont nagylukú reszelőn reszelve), belekeverem. A céklákat feldarabolom és a salátához keverem. Ránötöm a citrom és narancslevet, összekeverem. Díszítésnek mandarinszeletek szolgálnak.
Pirítós kenyérrel remek reggeli, de sült húsok mellé is nagyszerű!