Az egyik nagy családi összejövetelre készült először ez a finom és színes saláta-kreáció. Most az ünnepi pulyka mellé ezt is tervezzük. Magas C-Vitamin tartalma miatt ilyen - a téli hónapokat követő - vitaminhiányos időszakban immunerősítő hatása is fontos szempont lehet.
Hozzávalók
- 2 alma - hámozva, lereszelve
- 3 mandarin
- 1 csomag zellerszár vékonyan szeletelve
- 1 citrom leve
- 2 közepes sárgarépa, lereszelve
- 1 gránátalma
- almaecet ízlés szerint
- 1 ek olivaolaj
- 1 kk mustár
- só, bors, édesítő ízlés szerint
Elkészítése
A citrom és 1 mandarin levét, az ecetet, olajat, mustárt, a fűszereket összekeverjük. 1 dl vízzel elkészítjük a saláta levét. A hozzávalókat - reszelt almát, sárgarépát, a mandarinokat, a zellerszárat és a kikapart gránátalmát összeverjük és leöntjük a salátalével. Tetejét megszórjuk frissen őrölt borssal.