Ősszel, tavasszal 2 héten át naponta fél deciliter javasolt. Influenza-járvány alatt erősen ajánlott. Mi a COVID alatt is ezt ittuk.
Hozzávalók
- 6-7 fej fokhagyma
- egy öklömnyi gyömbér
- 5-6 fej citrom
- 1 kis üveg mackó méz
Elkészítése
A fokhagymát gerezdekre szedjük, megtisztítjuk, bedobjuk az aprítóba. A gyömbért mehámozzuk, felkockázzuk, mehet az aprítóba. A citromokat kicsavarjuk, én a húsát is bele szoktam tenni a darálóba. Az egészet pépesre daráljuk, majd szűrőn átszűrjük. A maradékra 1-2 dl forró vizet öntünk, ha kihűlt hozzátesszük a leszűrt italhoz.
A végén beleöntjük a mézet, jól felkverjük, üvegbe öntve a hűtőben tároljuk.