A A A

Szilvi lányomé az érdem, ő készített először bodzaszörpöt. Amióta nekünk teljesen autómentes környezetben a telekhatáron épp egy bodzafa áll, azóta készítem én is a bodzaszörpöt. És minden évben rákérdezek az arányokra Szilvinél. Így hát most lerögzítem magamnak és mindenkinek, aki szereti. Mert nagyon finom! Hozzávalók

  • 20 fej bodza
  • 3,5 kg cukor
  • 2 liter víz
  • 2 szem narancs
  • 2 szem citrom
  • 5 dkg citromsav
  • 0,5 dkg nátriumbenzoát

Elkészítése

A cukorból a vízzel szirupot készítünk, nem kell felforralni, hamar megolvad. A szirupot kihűtjük, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert. A narancsot és a citromot felkarikázzuk. 5 literes üveg aljára tesszük a felkarikázott gyümölcs egyik felét, rá a bodzát, majd a gyümölcs másik felét és ráöntjük a szirupot.
Lefedve tartjuk 7-10 napig, 3-4 naponként megkeverjük. A 10. napon leszűrjük, üvegekbe öntjük, télire is eláll. Szódával, ásványvízzel higítva, lehűtve kiváló.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.