A A A

Így karácsony tájékán érdemes olyan apró édességeket is készíteni, amelyek nem feltétlenül igényelnek hosszú gyúrást-sütögetést, de emelik az ünnep fényét. Ilyen a cukrozott narancshéj, régebben sokszor készítettük, talán az idén is lesz rá időm.

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg vastag héjú narancs letisztított héja, 1/2 centis csíkokra vágva
  • 1 kg kristálycukor, minél durvább, annál jobb.
  • 5 dl víz

Elkészítése

 

Egy lábosba tesszük a narancshéjat, vízzel felengedjük, hogy ellepje, majd felforraljuk. Egy éjszakára pihentetjük. Másnap a héjat leszűrjük, lemérjük és a súlya 3/4 részének megfelelő mennyiségű cukorral kb. 5 dl vízben addig főzzük folyamatosan kevergetve, amíg a vízet el nem fővi, ekkor kezd a cukor kristályosodni. A tűzhelyről levéve addig kevergetjük, amíg kihül, majd üvegtálra szedjük úgy, hogy lehetőleg szétteríthető legyen, ne érjenek egymáshoz a narancshéj-darabok. Megszórjuk a maradék 10 dkg kristálycukorral és pár napra száraz helyre tesszük. Nagyon finom nasi.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.