Ez a recept is Csutit dícséri. Nála még a legegyszerűbb ételek is egészen különegesen finomak. Így volt ezzel a töltött bagettel is... Alig bírtuk abbahagyni, pedig utána az almáspite, hát az is fenséges volt...
Hozzávalók
- két bagett
- 15 dkg füstölt tarja, vagy egyéb felvágott,
- 10 dkg kolbász,
- 10-10 dkg füstölt sajt és trappista, vagy eidami, ezek mind egész apróra vágva,
- 15 dkg vaj,
- lazításként krémsajt,
- petrezselyem, snidling, só,bors,
- kemény tojás is jöhet bele, a sárgáját belepaszírozom a krémbe, a fehérjét szintén apróra vágom.
Ha túl sok lenne az adalék, akkor még jöhet egy kis vaj.
Fóliába csomagolva egy napig hűtőben érlelem
Elkészítése
A bagettet kétfelé kell vágni, a belét ki kell kaparni és a fenti töltelékkel megtölteni. 2-3 órát pihenjen a hűtőben tálalás előtt.
Ferdén vágva tálaljuk. Egészen különlegesen finom könnyű kínálni való.