Sertés-, vagy szárnyas sült húskhoz illik leginkább ez a különlegesen finom és látványos köret. Süthetjük a hússal együtt is, így még finomabb lesz.
Hozzávalók
- fejenként 2-2 szem közepes burgonya
- só, bors, rozmaring levél
- vágott petrezselyem
- 3-4 kanál olivaolaj, vagy libazsír
Elkészítése
A burgonyákat vékonyan bevagdossuk úgy, hogy legalább 1 cm maradjon az alján, így a krumpli egyben marad.
Fűszerezzük meg, néhány helyen dugjunk 1-1 rozmaring levélként a nyílásokba.
Kenőtollal kenegessük meg olivaolajjal, vagy libazsírral.
Légkeveréses sütőben 200 fokon 55-60 percig süssük, időnként a szafttal locsoljuk meg. Az utolsó 10 percben állítsuk a sütőt felső lángra. Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel.