A A A

csirkefozelek tnVolt itthon egy csomag csirke felsőcomb és néhány szál szép megtisztított répa. Ez volt az alapötlet. Ne legyen mindig csirkepörökölt... A fűszerezéstől lett különleges.
Hozzávalók:

  • 6 db csirke felsőcomb
  • 2 kisebb fej hagyma karikára szeletelve
  • 4-5 szál megtiszíttott sárgarépa
  • 1 doboz zöldborsó konzerv, ha van friss zöldborsó, akkor persze abból egy bögrével
  • 1 doboz főzőtejszín
  • só, bors, szegfűbors, száraz morzsolt (vagy friss apróra vágott) mentalevél
  • 2-3 ek. worchester-szósz
  • 2-3 ek. olivaolaj
  • 1 dl rozé, vagyszáraz  fehér bor
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • kis kanál vaj
  • 2 ek. barnacukor

Elkészítése:

Előző este befűszerezem a húst, ráöntöm a Worchester-szószt, tetejére az olivalolajat, egy éjszakát pihen a hűtőben.
Másnap egy teflon edényben a vajon a cukrot karamellizálom, majd rádobom a szeletelt hagymát és répát, nagy lángon pár percig pirítom. Bőrével lefelé beledobom a csirkecombokat, pár percig sütöm, hogy egy kis színt kapjanak, majd megfordítom a combokat és rálocsolom a maradék páclevet és a rozét. Kis lángra állítva 35-40 perc alatt megpuhul a hús. A zöldborsóról leszűröm, a levét félreteszem, a borsót beleöntöm a teflonedénybe. Kiveszem a combokat, a zöldséget 1/2 ek. liszttel, vagy keményítővel besűrítem, beleöntöm a tejszínt, ha sűrű lenne, akkor a zöldborsó levét is. Kóstolás, pár csepp citromlé.
Én a csontról mindig leszedem a húst, (a bőrét sem szeretik az enyémek). A kicsontozott húst beleteszem a "főzelékbe". Rizzsel tálaltam, de így utólag belegondolva alighanem jobb lett volna nokedlivel.
Rozé, vagy száraz fehér bor illik hozzá

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.