Zsófitól kaptam ezt a gyorsan elkészíthető és nagyon finom bacon szalonnába göngyölt csirkemell receptet. Krumplipürével, zöldsalátával tálaltam.
Hozzávalók:
500 g csirkemell
20 dkg bacon
10 dkg reszelt ementáli, vagy füstölt sajt
1 tojás
2 ek tejföl
2 ek liszt
Só, bors
1 ek olivaolaj
2-3 ek szójaszósz
kakukkfű, vagy más élő fűszernövény
Elkészítése:
A csirke mellett felkockázzuk, beletessszük a felaprított kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük az olajjal és a szójaszósszal és 1-2 órára hűtóben pihentetjük.
A tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot és a lereszelt sajtot összekeverjük, a befűszerezett húst a masszába vegyítjük.
Az őzgerincet kivajazzuk, morzsázzuk, majd a baconnel kibéleljük. A húst a formába öntjük, és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és tovább sütjük, míg a szalonna megpirul.