Egyszerű, gyorsan elkészül, puha, omlós, az utóbbi hetek egyik díjazott húsétele volt. Ma prézliben (magyar nevén pirított zsemlemorzsában) megforgatott, tejfölös párolt kelbimbóhoz tálaltam, ki tudja melyik volt a fő fogás...
Hozzávalók:
- fejenként 1-1 csirkemell filé
- egy nagy csokor friss bazsalikom felaprítva
- só, bors
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl olivalolaj
- 10-15 dkg kemény füstölt sajt lereszelve
Elkészítése:
Egy nappal korábban a csirkemellet bevagdossuk. sózzuk, borsozzuk, a bevágásokba beletuszmákoljuk a bazsalikom kegy részét, a maradékot rákenjük.
Egy edénybe behelyezzük a csikremelleket, ráöntjük a szójaszószt, majd az olivaolajat, letakarjuk, hűtőbe tesszük.
Másnap egy jénai edénybe fektetjük a húsokat, ráöntjük a páclét, a jénaira rátesszük a tetejét, (vagy ha nincs alufóliával befedjük), légkeveréses sütőben 195 fokon 25 percig sütjük, ekkor kivesszük, levesszük a tetejét/fóliát, fárszórjuk a füstölt sajtont és mintegy 10 percig sütjük felső lángon, amíg a sajt megolvad, kicsit megpirul.
A prézlis kelbimbóra érdemes egy-két kanál tejfölt is tenni.







