A A A

Marton napi libamell birsalma repa martassal tnRégen készültem valamilyen Márton-napi liba-félét készíteni. Szép nagy libamellet kaptam. Az eredeti elképzelés szerint birsalma-kompóttal és almás krumplipürével terveztem a menüt, de háttérzajként hallottam, hogy valahol répapürével tálalták. A kettő kombinációja - kuktában száraz rozéval - puhítva, igazán kellemes meglepetés volt. Az almás krumplipürét még Éva tálalta évekkel ezelőtt a liba mellé. Jól passzolt hozzá.

IMG 4458 tnNem először készítettem, és mindig sikere volt. Gyors, egyszerű és nagyon finom. A csirke bőre alá vékonyra szeletelt almát és aszalt-szilvát, vagy a vörös-áfonyát töltünk, majd fűszerezve pihentetjük sütésig. Az áfonyás változatra 9,9 pontot kaptam a férjemtől.

IMG 6592 tnSaját kreáció az ánizsos csirkemáj c. hideg előétel után szabadon. Melegen ajánlom - enni is és készíteni is.

mezes mustaros almas csirkemell tnMostanában a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, csirkemellre esett a választás vásárláskor.Közben olyan almát sikerült választanom a zöldségesnél, ami kicsit keményebb volt, mint amit szeretünk. így adta magát az ötlet, a hogy vasárnapi ebédhez a csirke valamilyen almás változatára kell egy receptet kreálni. Jól sikerült, gyors, finom, jó szívvel ajánlom.