A A A

Az LX Konyhás listáján kaptam ezt a receptet, nagyon megtetszett és el is készítettem. Így kipróbálva már ajánlhatom mindenkinek. Mi sült oldalashoz ettük, más sült húsokhoz is el tudom képzelni köretként. Sőt, ahogy a recept ajánlja, akár egytál ételként is

A narancsos őz, vagy akár bármilyen szaftos vad-hús nálunk elképzelhetetlen enélkül a zsemlegombóc nélkül. Különlegessége, hogy egyben - szalvétában, vagy fóliában - kell megfőzni, majd felszeletelve kis vajjal meglocsolva a tetejét pirosra sütni. A vadétel ezzel a garnírunggal nyeri el méltó helyét az asztalon és ízét az ízlelő-bimbóink környékén.

Ez a köret nem más, mint a töltött csirke tölteléke, csak őzgerinc formában van megsütve. A Nagyitól van a recept, ma is érzem az ízét... Hidegen, melegen egyaránt remek, különösen sültek mellé.