Saláták
Zöldsaláta, ahogy Maritól tanultam

Hozzávalók:
- 1 fej zöldsaláta
- 1 csomag újhagyma
- Készíthetjük almával, vagy paradicsommal is, akkor + 1 alma, és/vagy 2-3 paradicsom, ahogy tetszik.
- 1 mokkáskanál só
- 1 kiskanál frissen darált törött bors
- édesítő, vagy cukor ízlés szerint
- 1/2 dl tárkony, vagy almaecet
- 1/2 dl olivaolaj
- 1 evőkanál mustár
Somogyi babasaláta

Hozzávalók:
- tarkabab megfőzve (fokhagymás, babérleveles, borsos vízben) - nyersen 1 bögre
- friss savanyú káposzta - 15-20 dkg
- lilahagyma vékony szeletekre vágva - 2 közepes fej
- bazsalikomecet 1-2 ek
- olivaolaj 1-2 ek
- só, bors, bazsalikom, majoranna ízlés szerint
- cukor 1 tk
Elkészítése:
A hozzávalókat fogyasztás előtt 1 nappal összekeverjük, tálban behűtjük. Szenzációsan finom.
Mentás zöldborsósaláta
A szokásos éves nagycsaládi összejövetel alkalmával ennek a salátának különösen nagy sikere volt. A menta saját kis fűszeres kertemből került a salátába.
Hozzávalók
- 2 szál zöldhagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 1 fej saláta
- 2 evőkanál ollóval vágott, lazán rakott friss mentalevél
- 1 ek. mustár
- só, frissen őrölt bors,
- 1 tk. xillit
- 2-3 ek. borecet
- 2 teáskanál olívaolaj
Waldorf saláta
Akár hideg pulykasült, akár hal kerül a karácsonyi asztalra, ez a naranccsal, almával, dióval és zellerrel készített saláta, remekül fog passzolni hozzá.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej zeller,
- 2 szem alma,
- 2 evőkanál citromlé,
- 2 szem narancs,
- 10 dkg dió durvára törve,
- bors,
- 2 dl majonéz/házi készítésű