Forró levesek
Fejtett bableves tejföllel

Hozzávalók:
- 1/2 kg fejtett bab,
- 2-3 szál sárgarépa, fehérrépa,
- 2 fej hagyma,
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 1 kávéskanál só, bors, majoránna, bazsalikom,
- 2-3 babérlevél,
- 3-4 szelet füstölt szalonna (ha sonkát főzünk, akkor szalonna helyett a sonkalét használjuk),
- 1 evőkanál liszt,
- 1 doboz tejföl,
- 1 evőkanál gulyáskrém, vagy piros arany,
- 2-3 pár virsli, nyáron fél paprika, és paradicsom
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára, erre a zöldséget, a babot és a fűszereket. Felöntjük 1/2 liter vízzel, felforraljuk, majd kis lángra állítva megfőzzük. Amikor a zöldség már puha, megszórjuk az evőkanál liszttel, felöntjük további 1 liter vízzel. Beleaprítjuk a virslit, majd a végén belekeverjük a tejfölt