Hideg levesek
Zellerkrémleves
Én ezt a levest általában langyosan szoktam tálalni, mi úgy szeretjük, de akár hidegen is tálalható, gurulykát, más néven levesgyöngyöt szoktam kínálni hozzá.
Hozzávalók
- 1 csomag zellerszár (halványító zellernek is hívják),
- só, bors, majoránna, reszelt szerecsendió ízlés szerint,
- 2 dl tejföl,
- 1 tojás,
- kis citromlé,
- mokkáskanál folyékony édesítő
- 1 kanál vaj
Elkészítése
A megmosott zellerszárat felvágjuk 2 cm-es darabokra, és kevés vízben feltesszük főni. Cca. 20 perc alatt puhára fő. Ekkor beletesszük a fűszereket és a tojással, tejföllel, vajjal, citromlével és édesítővel megturmixoljuk. Ezt a pépet szitán áttörjük, majd forrpontig hevítjük. Forralni nem szabad, mert a tojás összeugrik. Hidege is melegen is nagyon finom.