• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

imageHozzávalók:
•  350 g csicseriborsó,
•  kevés olíva olaj,
•  1 nagy hagyma,
•  225 g paradicsom felkockázva,
•  1 kiskanál koriander,
•  1 kiskanál kömény,
•  1 kiskanál fahéj,
•  1-2 chili paprika,
•  2,5 cm gyömbérgyökér reszelve,
•  1 negyed citrom leve,
•  2 zöldségleves kocka,
•  koriander zöldje

Elkészítése:

A csicseriborsót forró vízben egy órát ázni hagyjuk, az óra eltelével leszűrjük, majd 1,5 liter vízben puhára főzzük. A főzőléhez egy zöldségleves kockát adunk.

Egy másik edényben keves olívaolajon a megtisztított, felaprított hagymát kissé megdinszteljük (nem üvegesre sütjük!!!) és hozzáadjuk a paradicsomot, fűszereket, a megfőtt és leszűrt csicseriborsót. Hozzáadjuk a felszeletelt chilipaprikát, kis vízzel felöntjük, zöldségleves kockával ízesítjük. Kevés sűrített paradicsommal a főzés vége felé sűrítjük. Reszelt gyömbért, citromlevet és a maradék korianderzöldet a keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Megjegyzés:
Fantasztikus indiai kreálmány! Barna-, vad-, ill. basmati rizzsel finom téli vacsora. A férjem egyik kedvence!

A receptet Konecsny Anna küldte a konyhás listára.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!