Omi szakácsfüzete
Chili csicseri
Hozzávalók:
• 350 g csicseriborsó,
• kevés olíva olaj,
• 1 nagy hagyma,
• 225 g paradicsom felkockázva,
• 1 kiskanál koriander,
• 1 kiskanál kömény,
• 1 kiskanál fahéj,
• 1-2 chili paprika,
• 2,5 cm gyömbérgyökér reszelve,
• 1 negyed citrom leve,
• 2 zöldségleves kocka,
• koriander zöldje
Elkészítése:
A csicseriborsót forró vízben egy órát ázni hagyjuk, az óra eltelével leszűrjük, majd 1,5 liter vízben puhára főzzük. A főzőléhez egy zöldségleves kockát adunk.
Egy másik edényben keves olívaolajon a megtisztított, felaprított hagymát kissé megdinszteljük (nem üvegesre sütjük!!!) és hozzáadjuk a paradicsomot, fűszereket, a megfőtt és leszűrt csicseriborsót. Hozzáadjuk a felszeletelt chilipaprikát, kis vízzel felöntjük, zöldségleves kockával ízesítjük. Kevés sűrített paradicsommal a főzés vége felé sűrítjük. Reszelt gyömbért, citromlevet és a maradék korianderzöldet a keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Megjegyzés:
Fantasztikus indiai kreálmány! Barna-, vad-, ill. basmati rizzsel finom téli vacsora. A férjem egyik kedvence!
A receptet Konecsny Anna küldte a konyhás listára.