• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2020 - Custom text here

imageEz nem a hagyományos, igazi bejgli, de nagy előnye, hogy nem kell sütni és könnyen elkészíthető, míg az igazi, a Nagyi féle - számomra legalábbis - már elsajátíthatatlan.

Hozzávalók

  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 50 dkg aszalt szilva
  • 20 dkg dióbél
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg füge
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1/2 citrom héja és leve
  • (porcukor a formázáshoz)


Elkészítése

Ha az aszalt szilva nagyon száraz lenne, egy éjszakára vagy néhány órára beáztatjuk, leszűrjük, kimagozzuk, csíkokra vágjuk. A diót durvára aprítjuk, a cukrozott narancshéjat és fügét apró kockákra vágjuk. A főzőtejszínt simára keverjük, az eddig előkészített hozzávalókkal és a mazsolával, rummal, cukorral, citromhéjjal és citrom levével sűrű masszává dolgozzuk össze. A gyümölcsös-diós masszát porcukorral bőven meghintett deszkán vastag hurkává formázzuk, folpackba csomagolva legalább 1 napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól áthűljön.
Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!