• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

sajttortaKati mama sütijei mindig osztályon felüliek. Legutóbb sajtos túrótortával lepett meg bennünket. Megpróbáltam leutánozni, az övé szerintem jobb volt. Azért még próbálkozom, valószínűleg a szivecskés sütőforma kisebb mérete okozta, hogy elmaradtam az eredetitől :-)

 

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg Ráma margarin
só,
1 tojás
2-3 ek tejföl
A töltelékhez:
50 dkg tőró
15 dkg füstölt reszelt sajt
4 tojás
2-3 ek tejföl
só, bors, szerecsendió
1 csomag kapor

Elkészítése:
A lisztet összegyúrunk a Ráma margarinnal, kis sóval, 1 db tojással és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Néhány óráig (lehet egy éjszakára pl.) hideg helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk kerek lapra és kibélelünk vele egy tortaformát (24 cm-es) úgy, hogy körben a szélei lelógjanak róla.
A töltelék: az áttört tehéntúrót jól elkeverjük a reszelt füstölt sajttal, a 4 tojás sárgájával, és a tejföllel, fűszerezzük, majd a 4 tojás fehérjéből vert habot és az apróra vágott kaprot is hozzákeverjük. Ezt a masszát beleöntjük a tésztával kibélelt tortaformába, ráhajtjuk a tésztaszéleket, “betakarjuk” a torta szélét vele, a közepére vagy húsos baconszalonna, vagy reszelt füstölt sajt kerül, majd előmelegített sütőben, közepes hőfoknál kb.20-30 perc alatt megsütjük.


Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!