• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2020 - Custom text here

image

Az interneten olvastam valahol töltött verzióban ezt a recipét, de olyan kis cukkiniket kaptam a ráckevei piacon, hogy végül rakott lett belőle.

Hozzávalók:

  • 0,75 kg cukkini (csíkosra tisztítva)
  • 0,25 kg túró
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 csomag kapor
  • só, bors, szerecsendió (reszelt) ízlés szerint
  • 2,5 dl tejföl
  • kk vaj
  • morzsa
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, felkarikázzuk, megszórjuk szerecsendióval és vékonyan beolajozott sütőben 15 percig sütjük. A túrókat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kaprot és 1-2 ek.tejföllel jól elkeverjük.

Egy jénait megkenünk vajjal, beszórjuk kis morzsával és rétegesen lerakjuka cukkinit, a rizst, a túrót és a tejfölt, amíg tartanak a hozzávalók. A tetejét megszórjuk egy kis reszelt sajttal és sütőben, vagy crips-grillben 12 percig sütjük.

Persze készíthető az eredeti - tölött - verzióban is, ekkor a cukkinit kivájjuk, a kivájt darabokat sütjük kicsinykét, majd ezzel készítjük a tölteléket és a kivájt cukkiniket töltjük meg a töltelékkel, szórjuk meg a reszelt sajttal. A sütés ugyanúgy történik.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!