• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2020 - Custom text here

imageAz utóbbi években a sütőtököt már nemcsak tepsiben sütve, hanem püré formájában is fogyasztjuk. Mondják nagyon egészséges. Én például főtt marhahúshoz szívesen kínálom, de remek poféznivel is önnálló étel gyanánt. (Pofézni = tojásos tejbe áztatott zsemleszeletek, forró olajban kisütve)

Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök hámozva, kockázva
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 1 ek olaj
  • 1-2 ek currypor
  • só, bors
  • 1 dl húsleves, vagy víz
  • hangyányi édesítő
  • 1-2 kanál citrom
  • 2-3 dl tejföl
  • 1-2 ek liszt


Elkészítése

Az olajon megfuttatom a hagymát, rádobom a sütőtököt, megfűszerezem és felöltöm a húslevessel, vagy vízzel és a tököt puhára főzöm.
Amikor megfőtt, a tejföllel és liszttel botmixerrel átforgatom, felforralom és ízesítem az édesítővel, a citrommal.



Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!