• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

lilahagymaTeritől kaptam a receptet és gondban voltam, melyik fejezetbe passzol: lekvár? - nem, hideg előétel? - nem. Így került a zöldségekhez, bár mi hideg libamájhoz ettük, előéltel gyanánt és nagy siker volt. Így készült, az eredeti recept minimális módosításával:

Hozzávalók

  • 1 kg lila hagyma
  • 3-4 ek barnacukor
  • só, bors, 3 szem szegfűszeg
  • fél-fél körte és alma, hámozva, vékonyra szeletelve
  • 2 ek narancslekvár

 

 

 

Elkészítése

A megtisztított hagymát fel kell karikázni, besózni, 1 óráig állni hagyni. A barna cukrot le kell pirítani, amíg karamell lesz belőle, majd beledobni a narancslekvár kivételével az összes összetevőt.lassú tűzön cca. 1 órán át főzni, amíg egész puha nem lesz a hagyma. Beletenni a narancslekvárt és azzal még egy 10 percig főzni. Én a végén letrumixoltam. Mustáros poharakba téve tartósítószer nélkül állítólag hetekig eláll a hűtőben. Nálunk karacsonyra készült, és az új évet nem érte meg...:-) Hideg húshoz, halhoz kíváló.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!