• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

lencseÚjévkor mindig lencsét eszünk. A népi hit szerint ez sok pénzt fog jelenteni az új esztendőben. Most Gréta fogja elkészíteni, íme a recept:

lilahagymaTeritől kaptam a receptet és gondban voltam, melyik fejezetbe passzol: lekvár? - nem, hideg előétel? - nem. Így került a zöldségekhez, bár mi hideg libamájhoz ettük, előéltel gyanánt és nagy siker volt. Így készült, az eredeti recept minimális módosításával:

Hozzávalók

  • 1 kg lila hagyma
  • 3-4 ek barnacukor
  • só, bors, 3 szem szegfűszeg
  • fél-fél körte és alma, hámozva, vékonyra szeletelve
  • 2 ek narancslekvár

krumpliÉva barátnőmnél ettük ezt a finomságot garnírung gyanánt, de önálló egytál-ételként is kitűnő.

Hozzávalók:

  • fejenként 2-3 közepes burgonya sós vízben megfőzve, megtisztítva
  • fejenként 2-2 nagyobb fej gomba megtisztítva
  • 20-25 dkg szeletelt bacon-szalonna
  • füstölt mozarella sajt szeletelve
  • kis vaj
  • só, bors, fokhagyma

image

Gréta kérésére került be a szakácsfüzetbe a padlizsánkrém. Jó vendégváró, előre elkészíthető, hűtőben sokáig tárolható.

 

Hozzávalók

  • 4 padlizsán
  • 2 szem tölteni való fehér paprika
  • 1 paradicsom-paprika
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. paradicsomkonzerv
  • só, bors
  • 1/2 dl finom olivaolaj
  • 3-4 ek. majonéz
  • pár csepp citromlé

 

 

 

 

 

 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!