• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2020 - Custom text here
Omi Immunerosito Ősszel, tavasszal 2 héten át naponta fél deciliter javasolt.
 Hozzávalók
  •  6-7 fej fokhagyma
  •  egy öklömnyi gyömbér
  •  5-6 fej citrom
  •  1 kis üveg mackó méz
 Elkészítése
  •  A fokhagymát gerezdekre szedjük, megtisztítjuk, bedobjuk az aprítóba
  •  A gyömbért mehámozzuk, felkockázzuk, mehet az aprítóba
  • A citromokat kicsavarjuk, én a húsát is bele szoktam tenni a darálóba
  • Az egészet pépesre daráljuk, majd szűrőn átszűrjük.
  • A maradékra 1-2 dl forró vizet öntünk, ha kihűlt hozzátesszük a leszűrt italhoz.
  • A végén beleöntjük a mézet, jól felkverjük, üvegbe öntve a hűtőben tároljuk.
imageVízkőoldó, lefolyótisztító

A vízkő oldására használjunk ecetet, kerüljük a klórtartalmú tisztítószereket! Előzzük meg az ételmaradékok és a hajszálak lefolyóba kerülését! Dugulás esetén először fizikailag tisztítsuk ki a lefolyót, és használjunk WC pumpát! Az ecettel kevert szódabikarbóna feloldja a dugulást.
imageKarácsonykor kaptunk két tálra való gyönyörű és nagyon finom mézes puszedlit. Mivel azonban a beigli sokkal inkább menő nálunk, így szegény puszedlik kőkeményre száradtak január elejére. Az Lx.hu konyháslistájáról kértem és kaptam tanácsot:

... végtelenül egyszerű és hatékony módszer: a száraz mézes-puszedlit, (vagy bármilyen más süteményt) tedd bele egy zárt süteményes dobozba és tégy mellé 1 egész almát elnegyedelve. Az almában lévő nedvességet a zárt térben átveszi a sütemény és megpuhul. Kolosszális és működött. Most esszük a kávé mellé a finom puha karácsonyi sütiket.

Próbáljátok ki!

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!