Sertés-hús étkek
Disznótoros
Nekem eddig sosem sikerült a hurka-kolbász sütése, mindig kidurrant. Robi saját készítésű májashurkája mellé elárulta a titkot: 100-120 percig kell sütni - nem kell megszúrkálni, nem kell fóliával letakarni, nem kell vizet tenni alá -, egyszerűen csak 120 fokon kell sütni.
Én annyival finomítottam a módszert, hogy a krumplit a hurka-kolbász alá tettem és félidőben megforgattam. Hát képzeljétek most végre sikerült! És fenomenálisan finom volt a dinsztelt piros káposztával.
Mustáros göngyölt szűzérme
T. Judittól származik a recept, a karácsonyi terülj-terülj asztalkájuk egyik slágere volt. Azóta már én is többször elkészítettem, csak ajánlani tudom. Nagyon egyszerű és nagyon finom.
Óvári sertésszeletet

Hozzávalók
- 1 kg sertéskaraj vékonyan szeletelve
- ½ kg gomba felszeletelve
- só, bors
- 2.5 dl tej
- 1-2 ek liszt
- 1 ek vaj
- 15-20 dkg sonka
- 15-20 dkg óvári sajt
Sült oldalas
A férjem egyik kedvenc étke a sült oldalas, bár mivel nem igazán kalória-szegény, ezért egy évben egyszer kerül sor rá. Az oldalas akkor jó, ha szép pirosra sült, puha, és finom szaftja van. Nézzük, hogy készül
Hozzávalók
- 1 kg oldalas,
- só, bors, majoranna, bazsalikom,
- 2-3 gerezd tisztított fokhagyma,
- olivaolaj,
- 1/2-1 dl száraz fehérbor