A A A

Évekkel ezelőtt a baráti társaságban hétről hétre mindenki valamilyen újdonságot próbált a kártya-parti közben elköltött vacsora kapcsán produkálni. Ezek közé a próbálkozások közé tartozott az általam készített gazpaccho, ami tulajdonképpen egy főzés nélküli hideg paradicsomleves. Meleg nyári estéken kíválóan hűsít és a következő képpen készül:  

 

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 4-5 szál zellerlevél
  • néhány levél friss bazsalikom
  • 1 csomag petrezselyem
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • a tetejére néhány szál összevagdalt újhagyma

Elkészítése:
A meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, vöröshagymát és fokhagymát turmixgépbe rakjuk. A zöldpaprikát kicsumázva, szintén nagy kockákra vágva, a zöldfűszereket száruktól letisztítva adjuk hozzá. Sóval, borssal, kis édesítővel összekeverve az egészet pépesítjük. Az olajat belekeverve legalább egy órára alaposan behűtjük, és csészékben, a tetejét újhagymával meghintvem vagy bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.