Én a kukorica-levest is szívesebben eszem langyosra hűtve mint forrón. Az utóbbi években honosodott meg nálunk, nagyon egyszerű, de nagyon finom leves, jó szívvel ajánlom. Pirított kenyérkckák, vag levesgyöngy illik hozzá, úgy tartalmasabb.
Hozzávalók
- 1 doboz konzervkukorica,
- 2 dkg vaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 dl tejföl, só, bors,
- hangyányi édesító
- néhány csepp citromlé
- 1 csomag petrezselyem
Elkészítése
A vajból, lisztből világos rántást készítünk. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, hozzáadjuk a kukoricakonzervet lével együtt, továbbá a tejfölt, és felengedjük kb. 1 liternyire. Fölforraljuk, langyosra hűtjük és már tálalhatjuk is.