Az utóbbi években a sütőtököt már nemcsak tepsiben sütve, hanem püré formájában is fogyasztjuk. Mondják nagyon egészséges. Én például főtt marhahúshoz szívesen kínálom, de remek poféznivel is önnálló étel gyanánt. (Pofézni = tojásos tejbe áztatott zsemleszeletek, forró olajban kisütve)
Hozzávalók
- 1 kg sütőtök hámozva, kockázva
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 ek olaj
- 1-2 ek currypor
- só, bors
- 1 dl húsleves, vagy víz
- hangyányi édesítő
- 1-2 kanál citrom
- 2-3 dl tejföl
- 1-2 ek liszt
Elkészítése
Az olajon megfuttatom a hagymát, rádobom a sütőtököt, megfűszerezem és felöltöm a húslevessel, vagy vízzel, majd a tököt puhára főzöm.
Amikor megfőtt, a tejföllel és liszttel botmixerrel átforgatom, felforralom és ízesítem édesítővel, a citrommal.