A A A

Az utóbbi években a sütőtököt már nemcsak tepsiben sütve, hanem püré formájában is fogyasztjuk. Mondják nagyon egészséges. Én például főtt marhahúshoz szívesen kínálom, de remek poféznivel is önnálló étel gyanánt. (Pofézni = tojásos tejbe áztatott zsemleszeletek, forró olajban kisütve)

Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök hámozva, kockázva
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 1 ek olaj
  • 1-2 ek currypor
  • só, bors
  • 1 dl húsleves, vagy víz
  • hangyányi édesítő
  • 1-2 kanál citrom
  • 2-3 dl tejföl
  • 1-2 ek liszt

Elkészítése

Az olajon megfuttatom a hagymát, rádobom a sütőtököt, megfűszerezem és felöltöm a húslevessel, vagy vízzel, majd a tököt puhára főzöm.
Amikor megfőtt, a tejföllel és liszttel botmixerrel átforgatom, felforralom és ízesítem édesítővel, a citrommal.



 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.