A A A

Éva barátnőmnél ettük ezt a finomságot garnírung gyanánt, de önálló egytál-ételként is kitűnő.

Hozzávalók

  • fejenként 2-3 közepes burgonya sós vízben megfőzve, megtisztítva
  • fejenként 2-2 nagyobb fej gomba megtisztítva
  • 20-25 dkg szeletelt bacon-szalonna
  • füstölt mozarella sajt szeletelve
  • kis vaj
  • só, bors, fokhagyma

Elkészítése

A burgonyákat félbevágjuk, kis fokhagymás vajjal megkenjük, megborsozzuk, néhány szelet szalonnát megpirítunk és a burgonya méretének megfelelő darabokat, illetve 1-1 szelet füstölt sajtot teszünk a két fél burgonya közé, majd begyöngyöljük egy szelet nyers bacon-szalonnába és áttűzzük 2-2 fogpiszkálóval. A burgonyákat kivajazott tepsibe tesszük. A szalonna-szeletekből 3-4 szeletet felkockázunk és a megtisztított fejére fektetett gombára szórjuk, majd a gombákat is behelyezzük a tepsibe. Forró sütőbe addig sütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül. Mi sült aszalt-szilvás csirkemellhez ettük cacikisalátával.  Önálló egytál ételként friss zöldsalátával is tálalhatjuk. Kiváló!

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.